Om kurserne

Kurser

Kurserne beskæftiger sig med indlæsning – journalistisk, kunstnerisk og dramatisk – og berører også stemmearbejde som dokumentarprogrammer og reklameindtalinger.

Det væsentlige udgangspunkt er undervisning i lydbogindlæsning.

Vi arbejder med at præsentere en historie så ligefremt som muligt, med så få og enkle virkemidler som muligt. Det betyder, at vi kommer til at arbejde meget intimt med stemmen og sproget og målet er at finde frem til et rent, ærligt og personligt stemmeudtryk, som du kan gå videre med.

Min erfaring er, at lydbogsarbejdet og den stemme-, sprog- og oplæsningsdiciplin det kræver, giver den bedst mulige forståelse af dine egne virkemidler, styrker og svagheder i forhold til stemmearbejdet. Det giver derfor også det bedste og bredest mulige udgangspunkt for at arbejde troværdigt i alle de andre retninger med mikrofonen, f.eks. reklamer, podcasts, dokumentarfilm, informationsfilm, dubbing foruden, selvfølgelig, lydbøger.

Undervisningen foregår som masterclass, så uanset kompetencer og niveau hos de øvrige kursister, arbejder jeg specifikt med den enkeltes udfordringer og muligheder.

I det omfang det er indlysende, vil jeg rådgive eller kommentere på den enkelte kursists stemmemateriale og taleapparat – men det er normalt et område jeg overlader til logopæderne, i givet fald.

Vi kommer til at arbejde med oplæsning for hinanden, og vi taler om alle de mange forskellige sammenhænge, hvor vi som skuespillere/journalister/indlæsere kan bruge vores stemme. Vi taler om hvor og hvordan vi evt. kan finde stemmearbejde og vi slutter af med at lave en stemmeprøve, som du får med dig.